Egy különleges J.S. páros története

A Temesvári család története igazi kamionos sztori: a J.S. Logistics Kft.-nél kamionsofőrként dolgozó Temesvári Dániel és az épp szülési szabadságát töltő felesége, Temesvári Dia édesapja is a fuvarozásban dolgozott. A fiatalok egy kamionos találkozón ismerkedtek meg, a család hölgy tagja is kamionsofőr lett, egészen addig, amíg meg nem születettek a gyerekek. Íme páros interjúnk a cégen belül csak J.S.-babáknak emlegetett gyerekek szüleivel: Temesvári Danival és Diával.

Mióta dolgoztok a cégnél?

Dani : Én 2008, a párom, Dia 2011 óta dolgozik a J.S. Logistics Kft.-nél. Egészen 2017. december végéig dolgoztunk együtt, vezettünk négykézben, amikor is Dia kiszállt – öt hónapos terhesen.

Hogyan ismerkedtetek meg?

Dani: 2006-ban találkoztunk Szegeden egy kamionos találkozón. Én, akkor 21 éves fejjel már sofőrként dolgoztam, Dia pedig gimnáziumba járt, 18 éves volt. Ő az édesapját kísérte el, aki szintén kamionsofőr volt.

Mennyire volt egyértelmű, hogy belőled is kamionos lesz? Igazi fiús kislány voltál, aki Matchbox autókkal játszott?

Dia: Nem mondhatnám, én is babákkal játszottam, ahogy a legtöbb kislány, nem is gondoltam, hogy valaha kamionozni fogok. A kamion-találkozóra is apukámmal mentem, ahogy Dani is. Azért választottam én is ezt az utat, hogy együtt lehessünk, közös legyen az utunk, lépésről lépésre alakult úgy, hogy négykézben dolgoztunk.

Mik az előnyei és hátrányai, ha egy nő sofőrködik?

Dia: Nem sok ilyet tudok megnevezni, talán az egyik az, hogy nehezebben oldható meg a tisztálkodás, de ezen kívül nem éreztem semmiféle hátrányt. Mi nagyon szerettünk együtt dolgozni és tudatosan választottuk a kamionozást, hogy a közös jövőnket megteremthessük. Annyira megszoktuk, hogy egész nap együtt voltunk, hogy itthon is mindig együtt megyünk mindenhova, ritkaság volt, ha külön mentünk bárhová munkán kívül is. De nyilván, hallottam olyan négykezes párról is, ahol az összezárt életmód hozott némi feszültséget a pár közé – nálunk ez szerencsére sosem volt így.

Mennyire tudsz a munkád mellett a családi életben részt venni?

Dani: A munkám mellett, aránylag sokat tudok a családommal lenni, mert 2/1 hét a munkabeosztásom. Azaz két hét munka után egy hétig otthon vagyok és ez nálunk nagyon bevált. Ha tehetném, se vállalnék már többet, nagyon szeretek a családom körében a gyerekekkel lenni.

Az a tény, hogy Te is kamionoztál, megkönnyíti elfogadnod a párod munkájából fakadó hátrányokat, például, hogy sokat van távol?

Dia: Igen, mindenféleképpen, de én így is nőttem fel. Apukámat csak hétvégénte láttam, így nem szokatlan ez az életforma. Ismerek én is olyan asszonyokat, akik nehezen viselik ezt az életmódot, de nekem ez szerencsére nem okoz gondot. Sőt, kifejezetten családbarátnak érzem a J.S. Logistics beosztását. Jó, hogy egyhuzamban egy hétig itthon van a férjem, aki nagyon családcentrikus. A nagyobbik fiam is ezt szokta/szokja meg, van, hogy addig nem fekszik le, amíg apukáját nem látja, és én örömmel tapasztalom, hogy ennyire ragaszkodnak egymáshoz, és ahogy Leni azt mondja az apjának, hogy mennyire hiányzott neki. Sok nehézséggel jár a gyereknevelés, de annál több örömet okoznak a gyerekek, nem is cserélnék senkivel semmiért.

Mekkora a családotok? Mesélsz a gyerekekről pár szót?

Dia: Legnagyobb fiunk Lénárd négy éves, 2018-ban született így már ovis. A középső Aliz két és fél éves, 2019-ben született és a legkisebb Lóránt mindössze hét hónapos, ő 2021-ben látta meg a napvilágot.

Mik a terveid? Három gyerek mellett visszamész dolgozni, vagy csak ha nagyobbak lesznek?

Dia: Egyelőre ez nyitott kérdés. A kamionozás mellett lediplomáztam, marketing szakon logisztikai témában írtam a szakdolgozatom, így lehet, hogy a későbbiekben ebben a szakmában fogok elhelyezkedni.

Nem hiányzik a kamionozás, az, hogy úton legyél?

Dia: De, van, hogy hiányzik, amikor megyünk az autópályán és haladnak mellettem a kamionok. Azok voltak szép idők, amikor konvojban haladtunk, nagyon jó kis társasággal jártuk a világot és munka után is nagyon jól éreztük magunkat együtt – megesett, hogy 5-6 hétig egyfolytában úton voltunk.

Milyen családotoknak hasznos juttatásokat, kedvezményeket kaptatok a cégnél?

Dani: A harmadik babánk születése után kaptunk egy ajándékutalványt, és természetesen Emese (Bujtás-Kiss Emese, a cég ügyvezető igazgatója) mindig felhívott minket, hogy gratuláljon egy újabb gyermek érkezésekor.

Ha a J.S. Logistics Kft.-nél eltöltött közös munkaévekre gondoltok, mi az, amit biztos nem csinálnátok másképp?

Dani és Dia: Mi ketten a J. S. Logistics csapatában gyűjtöttük össze azt a pénzt, amit építkezésre fordítottunk és így megalapozhattuk az életünket, hogy hitel nélkül tudjunk felépíteni egy új házat. Mindemellett nyilván, igénybe vettük az állami támogatásokat is. Hosszú ideig tartott, de megérte – 2011-től egészen 2018-ig építkeztünk, de ami nagyon fontos volt számunkra, nem adósítottuk el magunkat.

 

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.