Ulánbátortól Eneséig mindenhol otthon van

Egyik legújabb kollégánkkal, a J.S. Logistics Kft.-nél sofőrként dolgozó, mongol származású Batkhuu Batgerellel arról beszélgettünk, hogy érzi magát a cégnél. Íme az Ő rövid története:

Hogyan kerültél Magyarországra?

Nevelőapám magyar, így keveredtünk el édesanyámmal egészen Magyarországig. Amikor már édesanyám is itt dolgozott, én is vele jöttem – legfőképp az iskola miatt. Mindez 2007-ben történt.

Mongólia melyik részén éltél korábban?

A fővárosból, Ulanbátorból származom.

Mióta dolgozol a J.S. Logistics Kft.-nél?

Idén csatlakoztam a céghez, január óta vagyok része a csapatnak. Előtte is kamiont vezettem, de másfajta munkáim voltak korábban.

Mikor jártál utoljára az otthonodban, Mongóliában?

2017-ben jártam legutoljára szülővárosomban. Leginkább édesanyám hiányzik, mert ő azóta hazament.

Nagyon jól beszélsz magyarul, hogyan birkóztál meg a nyelvvel?

Nekem is nagyon nehéz volt eleinte, de egy idő után belejöttem, nagy részben ez az iskolának köszönhető. Az írással, olvasással sincs gondom, persze lehet, hogy olykor kicsit hibásan írok.

Mi hiányzik leginkább Mongóliából?

Arrafelé elég sokféle tejtermékből készítenek édes finomságokat, rágcsálnivalókat. Akár joghurtos, akár erjesztett, én szeretem ezeket. Persze azértnem szenvedek belőle hiányt, édesanyám szokott küldeni nekünk.

Vannak-e magyar barátaid? Hogyan sikerült a beilleszkedés a J.S. Logisticscsapatába?

Én Budapesten élek és rengeteg magyar barátom van. Nem tagadom, mivel ázsiai származású vagyok, néha kapok én is megjegyzéseket a származásomra, de nem igazán foglalkozom vele. A J.S. Logistics egy nagyon barátságos cég, a tanítóm, Szabó Zsolt nagyon rendes volt velem, őt is nagyon megkedveltem. De a többiek is, pl. Kovács Béla bácsi is nagyon szívélyesek voltak hozzám, bármikor segítenek azóta is.


Mit lehet tudni a családodról?

Feleségem mongol, az interneten ismerkedtünk, – de ennek már nagyon sok éve. Van két lányom, a nagyobbik Mongóliában született, a kisebbik már itt. A nagylányom Mongóliában él, így ő mongolul beszél, de a kisebbik nem annyira jártas a mongol nyelvben, hiszen ő itt, Magyarországon nő fel. A kislányom magyar éneket tanul, magyar meséket hallgat, tradicionális bölcsibe jár.

Mi a kedvenc magyar ételed?

Imádom a húsos ételeket, a kedvenceim közé tartoznak a marhapörkölt vagy épp a rántott hús is. A töltött káposzta is toplistás nálam, azt is nagyon szeretem.

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.