Egy lépés a jövő felé: 85,6 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátás BioLNG révén

Anyacégünk, a németországi J.S. Logistics GmbH egy környezetbarát üzemanyagokkal kapcsolatos kísérleti projekt keretében az euroShell Németországgal együttműködve úgy döntött, hogy teherautóinkat BioLNG üzemanyaggal tölti fel.

A széndioxid-kibocsátás csökkentésének szükségessége egyre fontosabbá vált a közlekedési ágazatban és a szállítmányozásban is. Az olyan törekvések, mint a hatékonyabb technológia és a környezetbarát tüzelőanyagok fejlesztése egyre nagyobb jelentőséget kapnak a szimpla üzemanyag-csökkentésen túl.

A legutóbbi negyedéves jelentésében az euroShell Németország megerősítette a CO2-kibocsátás átlagos csökkenését a BioLNG üzemanyagok használatával. Teherautóink 100 százalékos BioLNG-vel való tankolása jelentősen csökkenti a CO2-lábnyomot.

„A Shell BioLNG használatával mintegy 13 tonnával kevesebb CO2-t bocsátottunk ki a májustól szeptemberig tartó időszakban, ami körülbelül 85,6 százalékos csökkenésnek felel meg a dízel üzemanyag használatához képest.”

A J.S. Logistics GmbH hosszú távon elsősorban fenntartható üzemanyagot kíván felhasználni a tankoláshoz, hiszen továbbra is a modern járműtechnológiára és az előremutató szállítási módszerekre támaszkodunk a CO2-generálás további csökkentése érdekében. Folyamatosan redukáljuk cégünk széndioxid-lábnyomát, és megteszünk mindent a klímaváltozás megelőzéséért. Ennek a meggyőződésnek a részeként a BioLNG teherautóinkban való felhasználása valódi előnyt jelent számunkra, ügyfeleink és különösen a környezet számára.

Az új LNG üzemanyag, azaz a „Liquefied Natural Gas” a környezetbarát szállítmányozását jelenti. Egyre több cég támaszkodik erre az új üzemanyagra, amely fenntarthatóvá és környezetbaráttá teszi a fuvarozást. Földgázzal üzemelő teherautók évtizedek óta közlekednek a német utakon, de az LNG üzemanyag egy speciális gáz: a feldolgozott földgázt mínusz 160 Celsius fokon cseppfolyósítják. Ennek következtében térfogata mintegy hatszázszor kisebb, mint a szokásos halmazállapotú földgázé. Szállítás és tárolás szempontjából a kis térfogat nagy különbséget jelent. Jelenleg nincs fenntarthatóbb üzemanyag a piacon, amely valódi alternatívát tudna kínálni a gázolajjal szemben, különösen a hosszú szállítási útvonalakon.

Az LNGelőnyei:

– Biztonságos: a folyékony gáz üzemanyag nem jelent közvetlen veszélyt a környezetre és nem korrozív. 650 Celsius fokos égési hőmérsékleten spontán meggyullad. Az üzemanyag könnyebb a levegőnél, ezért baleset és tartályok sérülése esetén azonnal kiszabadul és felemelkedik.

-Tiszta: a dízelhez képest az LNG-motorok lényegesen kevesebb kén-dioxidot és nitrogén-oxidot termelnek, és a jóval magasabb szabványoknak és károsanyag-kibocsátási követelményeknek is megfelelnek. A CO2-kibocsátás 15 százalékkal alacsonyabb.

-Csendes: Az új motorok a zajszennyezés terén is lenyűgözőek: 50 százalékkal kevesebb zajt generálnak, mint a hagyományos társaik.

-Olcsó: A környezetbarát üzemanyag átlagosan 10-25 százalékkal olcsóbb, mint a normál dízel. Az új motorok üzemanyag-fogyasztása is alacsonyabb, mint a régebbi dízel teherautóké.

-Fenntartható: A nyersanyag-megtakarítás és a hulladékfeldolgozás idején a gáz ígéretes jövő előtt álló tüzelőanyag. Az alábbi területek szolgálnak a fenntartható gáz forrásaként: hulladék anyagokból – például komposztból – vagy növényi anyagokból nyerhető, majd cseppfolyósítható a bioüzemanyag.

 

 

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.