Sportprogramot indítunk!

A J.S. Logistics Kft. vezetése fontosnak tartja, hogy támogassuk dolgozóinkat az egészségesebb életmód elérésében, a minél teljesebb életben. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy új, sportos programmal támogatjuk munkatársainkat és a sofőrszakma minden képviselőjét: hamarosan videókkal illusztrált edzésprogrammal jelentkezünk, amely sofőröknek szól majd.

A videós edzéssorozat kidolgozója és instruktora Szomorkovics Krisztián 34 éves celldömölki személyi edző lesz, aki kifejezetten kollégáink részére állított össze olyan gyakorlatokat, amelyek a mindennapokba könnyűszerrel be építhetők.

Krisztián főállású személyi edző egy celldömölki edzőteremben, ahol csoportos órákat is tart, amelyek az alakformálásra, a mélyizmok erősítésére vagy épp a gerinctréningre fókuszálnak. Krisztián számára nem idegen a szállítmányozás világa, hiszen cégünkkel korábbi munkakapcsolatban állt, szállítmányozási ügyintéző, fuvarszervező is volt, ő tartotta a kapcsolatot cégünk ügyvezetőjével, Bujtás-Kiss Emesével és Vasas Gáborral is.

Ismerkedjünk meg Krisztián munkájával, sikereivel és módszertanával!

Kikkel dolgozol együtt személyi edzőként?

Hétköznapi emberekből áll össze az a közel 25 fős létszám, akik rendszeresen járnak. Természetesen volt már profi sportoló vendégem is, több focistát segítettem erőnléti edzésekkel, illetve futóversenyre is készítettem már fel sportolót. A futóversenyekhez egyébként más módon is kötődőm, hiszen évek óta egy ismerősöm szervezi a celldömölki úgynevezett Vulcan run akadályfutó versenyt, ahol a rajt előtti közös bemelegítés levezénylése az én feladatom. Figyelembe véve a biztonságos versenyzést – ezzel még nagyobb élményt adva a sportolóknak, és ilyenkor nem ritka, hogy több száz embert mozgatok át.

Te is versenyzel?

Voltam már fitness-, testépítő versenyen, de hasznosabbnak éreztem magam az edzői munkában. Előfordult már, hogy indultam futó, és akadályfutó versenyen, de hozzám igazán a súlyzós testépítő, illetve a funkcionális edzések állnak közel. Lassan 15 éve az életem része ez, hobbi és munka is egyben.

Az edzőtermen kívül milyen mozgásformát választasz?

Szeretek focizni, de sajnos nem jut rá olyan sok időm és kerékpározni is szívesen járok. Tavaly a Balaton-kört csináltuk meg a barátaimmal, de a Velencei tó megkerülésében is van gyakorlatom, szeretem a kerékpáros kirándulásokat. Lényegében mindent szeretek, ami sport.

Mi jelenti számodra a sikert?

Azt, ha a hozzám járó vendég mentálisan és testileg is tud fejlődni. Vallom, hogy egy jó edző pszichológus, dietetikus is egyben – ennek az egysége adja azt, amitől az egyén életminősége javulhat. Ha valaki ismeretlenül bejön hozzám, az első dolog az, hogy kialakuljon a bizalmi kapcsolat, mert anélkül elképzelhetetlen bármiféle siker, nem lesz hatékony az együttműködés. Sok esetben először a mentális állapotot kell helyre tenni és onnan csak lassan lehet tovább építkezni.

Ki számodra az sportoló/edző példakép?

Arnold Schwarzenegger számomra is egy ikon, mint szinte mindenkinek ebben a sportban.

Itthoni példaképként említhető Molnár Péter, Kathi Béla, Király László, Németh Bálint, Kiss Jenő, Balogh Robin, de természetesen rajtuk kívül is sok más kiváló sportoló és edző van ezen a területen.

Mellettük több mentáltrénert is követek, akiktől a szellemi állóképesség fejlesztése tanulható meg.

Mik az edzői munka előnyei/hátrányai?

Ennek a munkának a legnagyobb előnye, hogy az ember hobbija a munkája, mellette pedig viszonylag kötetlen is. Ami nehézséget okoz, hogy nagyon erősen és tudatosan meg kell húzni a határt a munka mennyiségét tekintve. Ez ahhoz kell, hogy hosszútávon fenntartható legyen az én lelkesedésem is. Egy nap tíz edzés rendesen el tud fárasztani fejben is, ettől kevesebbet kell vállalni – mert tényleg segíteni szeretnék másokon. Ahogy egy szakmát, úgy ezt sem lehet csak az anyagi oldala alapján csinálni. Az anyagiaknak mindig másodlagos vagy harmadlagosnak kell maradnia, ilyen megfontolásból nem lehet ezt a hivatást választani. Számomra nagyon fontos a folyamatos képzés, bennem megvan a vágy, hogy mindig valami újat tanuljak. Fontos, hogy nekem is legyen példaképem és hogy mindig új és újabb célokat tűzzek ki. Ezért indultam el a természetgyógyászat irányába, a legfontosabb számomra a holisztikus egészségmegőrzés, amelynek során mindig az adott testi-lelki állapotot együttesen vesszük figyelembe.

Mik a legújabb fitness/edzés irányzatok, amiket magadénak érzel?

Időszakosan kerülnek középpontba a különböző irányzatok, annak függvényében, hogy a média épp mit kap fel. Minden sport jó, csak jól, és kitartóan kell csinálni. Ami számomra nagyon hatékony, az a súlyzós edzés, a funkcionális tréning továbbá a core- és gerinctréning. Én szeretek edzés közben sok eszközt használni. Ezek mellett azonban az egyénnek meg kell találnia a szenvedélyt abban a sportformában, ami neki fekszik, és ha azt szakszerűen csinálja, kombinálja a megfelelő táplálkozással és pihenéssel, hiszek benne, hogy elérheti a kitűzött céljait.

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.