Klasszikus értékek

Marketing és PR-órák sokszor üres frázisként elhangzott alapvetése, hogy egy cégről – vagy bármely szervezetről alkotott első benyomás már a „kapuban” eldől, azaz nemcsak a rendezett környezet számít, hanem nagyon fontos a minket fogadó munkatárs megjelenése és kommunikációja.

Választékos stílus, kifogástalan fogalmazásmód, tökéletes nyelvhasználat és a mai világban egyre kevésbé jelen lévő kedvesség – mindez jellemzi az enesei telephelyünkön dolgozó Cele Józsefet, egyik portás munkatársunkat.

Ismerjük meg az ő történetét!

József 2022 márciusa óta dolgozik cégünknél részmunkaidőben, eredeti végzettsége, munkaköre biokémiai laboráns. Egészen 2017-ig az egyik legnagyobb cégnél, a térségi Rába Járműipari Holding alkalmazásában volt, műszakvezetőként dolgozott. Az 1989-ben Szatmárnémetiből áttelepült kollégánk egészségügyi állapota azonban a továbbiakban nem tette lehetővé, hogy abban vagy ahhoz hasonló munkakörben dolgozzon.

„Több egészségügyi kihívással küzdöttem egyidőben, így 2022 februárban megváltozott munkaképességűnek nyilvánítottak, így olyan részmunkaidős állást kerestem, ahol nem kell fizikai megterhelést kifejtenem. Portás munkakörbe jelentkeztem a J.S. Logistics Kft.-hez, ahol az első perctől kezdve partnerek voltak a vezetők és a kollégák, nagyon kedvesen fogadtak. Annyira családbarát ez a munkahely, hogy tavaly, amikor még egy komolyabb egészségügyi problémám lett, akkor is támogattak. Novemberben a fiamnak mintegy mellékesen említettem, hogy olykor-olykor TV-nézés közben, teljes nyugalmi állapotban olyan hirtelen szívdobogásom szokott lenni, hogy ilyenkor szinte „leugrott” a mellkasomról a távirányító. Szerencsés vagyok, mert fiam, aki ortopéd szakorvos, kardiológushoz vitt, aki alapos kivizsgálás után egy úgynevezett CABG (szívkoszorúartéria bypass graft) -műtét mellett döntött. Januárban meg is történt a nyitott szívműtét, ahogy fiam fogalmazott, ez egy nagyon komoly beavatkozás, – nem egy egyszerű anyajegylevétel volt. Ugyanakkor szerencsésnek tartom magam, hiszen az orvosom elmondta, hogy ha nem vették volna észre a közel 75 százalékos érelzáródást, legfeljebb két hónapom maradt volna. Így viszont – tudatos életmód mellett – teljes értékű életet élhetek.”

Hogy cégünkön belül nemcsak a konkrétan elvégezett munka és a teljesítmény, hanem az emberi hozzáállás is számít, azt József története igazolja leginkább.

Cégünk egyik alapértéke a kollégák megbecsülése, megtartása és problémák esetén támogatása.

„Márciusig tartott a rehabilitációm, amit a cég vezetése végig partnerként kezelt. Ezt a pár hónapos kihagyást nem biztos, hogy más vállalat is támogatta volna, lehetett volna elbocsátás is ennek a vége, de nagyon kedvező volt a vezetőim hozzáállása, amiért csak köszönettel tartozom nekik.”

József nagyon szereti a munkáját, munkakörének ellátása nem jelent számára gondot, mivel mindig is emberek között dolgozott.

„A J.S. Logistics Kft.-nél olyan kollektívára találtam, akik partnerként viselkednek, csak pozitív tapasztalataim vannak. Külön öröm számomra, hogy ez egy nagyon szervezett cég, a folyamatok átláthatóak, ha bármilyen probléma adódik, az szabályozott módon orvosolható.”

Kovács Gábor, enesei telephelyünk gépjárműpark vezetője is elismeréssel nyilatkozott Józsefről, külön kiemelte gyönyörű kézírását, amelyet manapság ritkán lehet látni.

„Nem lehet elégszer elmondani, hogy megbízható, jó munkatársat napjainkban igencsak nehéz találni, ez térségünkre hatványozottan igaz. Így, ha egy új kolléga bármilyen pozícióban beválik, ragaszkodunk hozzá: meghallgatjuk, ha problémája van, közösen próbáljuk megtalálni a megoldást. Így nem volt kérdés, hogy Józsefnek januárban sikeres műtétet, gyors felépülést kívántunk és vártuk vissza. Ritka az olyan tudatos hozzáállás, ahogyan ő a műtét utáni rehabilitációt kezelte. Hiszem, hogy az extra motivációt jelentett számára, hogy visszavártuk.”

Józseffel beszélgetni igazi élmény volt, az ő nyugodtsága és precizitása ritka erény. Áradt belőle a kedvesség amikor családjáról kérdeztem. Cégünk nevében kívánunk neki jó egészséget, hiszen idén ünnepli 60. életévét: szeretetteljes ünneplést kívánunk neki családja – két fiú és egy lánygyermeke – körében!

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.