Egyedülálló, hiánypótló edzéssorozat sofőröknek

Komplex videósorozatot készítettünk tehergépjármű-vezetőknek.

A gyakorlatsorok összeállításához és bemutatásához egy olyan személyi edzőt keresett a cég, aki ismeri a fuvarozás világát és a sofőrök munkakörülményeit.

A hiánypótló, online elérhető, ingyenes tartalmat cégünk YouTube csatornáján érhetik el a sofőrök.

Kulcsfontosságú számunkra, hogy a lehető leghatékonyabb formában segítsük kollégáinkat az életmódjuk egészségesebbé tételében és általános fizikai állapotuk javításában. Két éve indítottuk el az első „Ne csak a kilométer fogyjon!” elnevezésű kampányunkat, amelynek legfontosabb célkitűzése – a fenntartható étkezést a fókuszba helyezve – az ideális testsúly elérése volt – mondta el Bujtás-Kiss Emese, a J.S. Logistics Kft. ügyvezető igazgatója a sportprogram koncepciójának eredetéről.

Ismerjük sofőrjeink munkakörülményeit és az ülőmunka káros hatásait. Hiszem, hogy a sport nemcsak az ideális alak és testsúly elérésében az egyik leghatékonyabb eszköz – a tudatos étkezés mellett –, hanem az egészségük megőrzésében is.  A gyakorlatsorokat úgy alakította ki az általunk felkért személyi edző, hogy a kollégák körében igen gyakori mozgásszervi panaszok enyhítésére is alkalmas legyen.” – tette hozzá a J.S. Logistics Kft. ügyvezetője.

A videósorozat több különböző fejezetből áll össze egy teljes programmá. Készült egy komplex 15 perces gyakorlatsort bemutató videó, amelyet követve a járművezetők munkavégzésük közben, akár egy parkolóban tehetnek egészségükért. Van egy olyan rész, amely a fülke belsejében elvégezhető programot mutat be, így a zordabb időjárás esetében sem kell majd lemondania a mozgásról a járművezetőknek. A rövidebb epizódok az egyes gyakorlatok részleteit mutatják be, a kombinációs videók pedig az edzések változatosságát segítik.

A videós edzéssorozat kidolgozója és instruktora Szomorkovics Krisztián 34 éves személyi edző, aki amellett, hogy tapasztalt szakember, cégünkhöz korábbi munkakapcsolat köti, így ismeri a sofőrök munkáját és életmódját. Éppen ez volt az egyik ok, amiért azonnal a program mellé állt. A gyakorlatsorok összeállítása könnyen ment, hiszen az alapelv és üzenet teljes mértékben megegyezett a J.S. Logistics Kft. ars poeticájával: a mozgást az egészség megőrzése érdekében mindenki életébe építsük be.

Azok a sofőrök, akiket ismerek napi 8-10 órát ülnek a járművekben. Ennek belátható következménye az, hogy bizonyos izmok gyengébbek lesznek, aminek hatására más izmok túlkompenzálnak, és előbb utóbb mozgásszervi probléma alakulhat ki. Ennek megelőzésére, illetve a panaszok csökkentésére állítottam össze a programot úgy, hogy az bárki számára elvégezhető legyen. A sofőrök számára nagyon könnyen átlátható és egyszerű a videósorozatot adunk, amelynek gyakorlatait könnyen végre tudják hajtani. Az eredmény, amit így könnyedén elérhetnek, a garantált mentális és fizikai egészségjavulás. A célunk a J.S. Logistics Kft.-vel közös, hiszen a rendszeres mozgásnak egyéb pozitív hozadékai is vannak: ha a munkavállaló fizikálisan és mentálisan is egészséges, munkavégzése is pontosabb, ami a munkáltatónak is fontos.” – mondta el Szomorkovics Krisztián, a program kidolgozója és a gyakorlatok bemutatója.

A sorozat és ezáltal a rendszeres testmozgás ösztönzése nemcsak munkavállalói és munkáltatói szempontból fontos, hanem közlekedésbiztonsági aspektusa is van. A sport hatására javuló mentális egészség kihat a stressz kezelésére is, hiszen egy jobb állapotban lévő járművezető hatékonyabban kezeli a stresszhelyzeteket, például a napi szinten tapasztalt közlekedési anomáliákat.

A J.S. Logistics Kft. Youtube csatornája: J.S. Logistics GmbH youtube oldal

 

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!
    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.