Elvisszük a célig Galó Tomikát

A most hatéves Galó Tamás Dominiknál 16 hónapos korában diagnosztizáltak gerinc eredetű izomsorvadást, azaz SMA1-et.

Ez a betegség nagyon veszélyes, hiszen minden izmot érint, beleértve a légzőizmokat is. Az ilyen egészségügyi problémában szenvedőknél kezelés nélkül az izmok folyamatosan sorvadnak. A diagnózis után Tomika édesanyja, Anikó a létező összes lehetőséget felkutatta, ami segíthet gyerekének, akkor azonban Magyarországon még nem létezett kezelési mód. Így Belgiumban vettek részt egy gyógyszer kísérleti programban. Akkor már csak a végtagjai egy részét tudta mozgatni Tomika, de önállóan képes volt lélegezni és szonda nélkül táplálkozott, ami az ő betegségénél még mindig egy nagyon jó állapotnak volt tekinthető. Az első kezelés után pár nappal már látható volt a változás, ami úgy másfél évvel ezelőttig tartott, amikor Tomika étkezéshez szükséges izmainak állapota elkezdett rohamosan romlani, és onnantól kezdve nem volt már képes szilárd ételt magához venni, ezért azóta pépesíteni kell számára mindent.

Minden egyes étkezés életveszély, mert az SMA betegek bármikor félrenyelhetnek és köhögni sem tudnak olyan erővel, ami ilyenkor segíthetne. Ezért van szükségünk a Zolgensma nevezetű gyógyszerre, ami bizonyítottan erősíti a nyeléshez és a légzéshez szükséges izmokat.” – mondja édesanyja a lehetséges kezelésről.

A Zolgensma a világ legdrágább gyógyszere, a Tomikának szükséges terápiához 760 millió forintra van szükség, mert a gyógyszert a társadalombiztosítás nem finanszírozza a nagyobb gyerekek számára. Ugyanakkor ez a család egyetlen reménye, csak ez mentheti meg a hatéves fiuk életét. Tomika szülei minden elképzelhető módon és felületen gyűjtést kezdeményeztek, amit azonban tovább nehezít, hogy a terápiát csak addig lehet alkalmazni, amíg a gyermek testének tömege el nem éri a 21 kilogrammot.

Az összeg megszerzésében számos híresség támogatta már eddig is a családot és tavasszal egy iparági összefogás jött létre a kisfiúért. A fuvarozói erőegyesítés tagjai elkötelezetten állnak ki a kisfiúért. Azért álltak egyként a család mögé, hogy még időben érkezhessen a segítség. Az ötletgazda Csikós Gergely, a Supernova Intertrans Kft. gazdasági igazgatója, aki magáénak érezte Tomika álmát, hiszen Tomika imádja a kamionokat, jól ismeri a különböző kamionmárkákat és imád velük utazni, ki sem akar szállni belőlük – ahogy legutóbb a Fókusz című műsorban is látható volt. A hatéves kisfiú otthon szinte csak kamionokat rajzol vagy színez és egyik álma, hogy kamionsofőr lehessen.

Elviszünk a célig, együtt Tomikáért! – ez a mottója az összefogásnak, amelyhez cégünk, a J.S. Logistics Kft. is csatlakozott a BI-KA Logisztika Kft., a Trans Hungária Logisztika, a CSV Group, a Willi Betz Hungária Kft., a Gartner Intertrans Hungária, a Waberer’s, a Supernova Intertrans Kft. mellé.

A kisfiú terápiájának gyűjtésére létrehozott weboldal szerint az összeg 61százaléka áll rendelkezésre, ahogy az alábbi frissített táblázat is mutatja (2023. 07.13-ai állapot alapján).

Mi is arra buzdítunk mindenkit, aki megteheti, hogy segítse a kisfiú gyógyulását az alábbi számlaszámra történő utalással:

 

Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány

K&H Bank számlaszám: 10400157-50526884-67691018

IBAN: HU21 10400157-50526884-67691018

BIC(Swift): OKHBHUHB

K&H Bank deviza számlaszám: 10400157-50526884-67691025

IBAN: HU26 10400157-50526884-67691025

BIC(Swift): OKHBHUHB

paypal.me/EgyuttGTomikaert

Utalási közlemény: VONAT23!

Bankkártyás adományozási lehetőség Tomika weboldalán:

https://egyuttgalotomikaert.hu/

Adományozni lehet már egy telefonhívással vagy rövid szöveges üzenettel (sms) is – Hívd a 13600-as számot és válaszd a 92-es melléket, vagy küldj sms-t „92” üzenettel. Minden hívással és üzenettel 500 forinttal támogatod Tomikát!

Minden támogatást nagyon szépen köszönünk!

 

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.