Gyakornok gyerekek

Idén nyáron cégünk életében először gyakornok fiatalokat fogadtunk budaörsi irodánkban. Az ötletet pénzügyi vezetőnk, Pete Mónika adta, aki 16 éves lánya, Léna részére keresett nyári munkalehetőséget, azzal az átgondolt céllal, hogy jelenleg a Széchenyi István Szakgimnáziumban gazdálkodásmenedzsment-szakra járó lánya betekintést nyerjen a szállítmányozás világába.

A kezdeményezést ügyvezetőnk, Bujtás-Kiss Emese azonnal felkarolta és bevonta egy ismerőse lányát, aki korábban nála már jelentkezett diákmunka lehetőségért. Ezzel egy időben a cégen belül is meghirdettük a gyakornok programot, így még két kolléga gyermeke csatlakozott a kis csapathoz. Így összesen négy fiatal járt be dolgozni hozzánk budaörsi irodánkba a nyár folyamán. Ahogy Bujtás-Kiss Emese kiemelte, azért támogatta a fiatalok nyári munkavállalását, mert ez egy olyan mindenki számára eredményt hozó lehetőség, ami erősíti a dolgozói elkötelezettséget, tehermentesíti a nyári szabadságolások alatt a kollégákat egyúttal meghatározó útravaló is lehet a fiatalok számára is.

Pete Mónika a cégen belüli fogadtatást kifejezetten pozitívnak élte meg, hiszen a lányok és fiúk nemcsak „bejártak” az irodába, hanem mindegyikük hasznos munkát végzett: Léna számlákat könyvelt, Máté a diszpozíción az irányításban segített be, Emma postát bontott, szkennelt, Balázs okmányokat válogatott és rendszerezett.

Az alapkoncepció az volt, hogy a gyerekek ne közvetlenül az édesanyjuk, illetve édesapjuk irányítása alá kerüljenek – még ha ugyanazon az osztályon is tevékenykedtek, ezzel biztosítottuk azt, hogy a kamaszkorban amúgy is érzékeny családi dinamika ne bolyduljon meg. Mónika saját lányával előre megbeszélte a munkahelyi kereteket, így végül minden oldalról eredményes volt a közös munka.

Ismerjük meg most a fiatalokat egy kicsit közelebbről!

Dobler-Pete Lénának nemcsak édesanyja, hanem édesapja is cégünknél dolgozik. Léna szakirányú képzése miatt volt értelemszerű, hogy a gyakorlatban is kipróbálja magát, megtapasztalja, hogyan működik a fuvarozás, mivel foglalkozik az irodában édesanyja. Lénát a szépségipar is vonzza, így a pályaorientáció szempontjából is nagyon hasznos volt számára ez a néhány hét. Mónika lánya a könyvelésen segített be, alvállalkozói számlákat könyvelt és postát iktatott.

Vasas Máté diszpozíció vezetőnk, Vasas Gábor fia. Máté idén érettségizett és szeptembertől nemzetközi gazdaság szakon tanul tovább a BGE külkereskedelmi karán. Számára is azért volt praktikus a munkatapasztalat, mert így első kézből ismerhette meg a logisztika világát. Gábor fiának vannak még más elképzelései a jövőjéről, egyelőre nyitott a lehetőségek kapcsán.

Békés Balázs Kazinczy Orsolya kolleganőnk fia, aki az elszámoláson dolgozott a nyár során és az adminisztratív feladatokba segített be. Balázs versenyszerűen gokartozik, így számára az is egy szempont volt, hogy egy cég életébe betekintést nyerjen, megismerje a döntési folyamatokat, hogy költséges hobbijához az üzleti életből szponzorokat találhasson a jövőben. Balázsnak saját YouTube-csatornája is van, ahová például a Formula 1-es futamokról időről időre színes tartalmakat tölt fel.

Kovács Emma az elismert, helyi, az országos rangsorban jelenleg hetedik helyen rangsorolt Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban érettségizett idén. Az ELTE jogi karára nyert felvételt, így ősztől ő is folytatja tanulmányait. Emma édesanyját személyes jó kapcsolat köti össze ügyvezetőnkkel, Bujtás-Kiss Emesével, aki így kis kora óta ismeri a lányt, tisztában volt kiemelkedő képességeivel és szorgalmával is. A már három nyelvvizsgával rendelkező Emma több területen is bizonyított nálunk: dolgozott többek között a recepción, foglalkozott számlák iktatásával, statisztikát is készített, sőt, még sofőr kollégák számára a szállásfoglalásban is besegített.

Bár helyileg nem a budaörsi irodánkban segített be, de Kovács Gábor, gépjárműpark-vezetőnk fia, Áron is gyarapította nyári diákjaink számát Ő enesei telephelyünkön ismerhette meg közelebből édesapja munkáját és támogathatta azt.

A legtöbben számtalan év elteltével is emlékszünk fiatalkorunk első szakmai tapasztalatára, gyakorlatára, ahogy pénzügyi vezetőnk, Pete Mónika is. Ő múltidéző kérdésünkre válaszolva mosolyogva emlékezett arra, amikor 17 évesen, a tatai OTP-ben a harmadik munkanapján az ügyféltérbe, magyarán rögvest a mély vízbe dobták. Az volt számára az első olyan élmény, amikor megtapasztalhatta az emberek sokszínűségét.

Az, hogy a fiatalok végül melyik (szak)irányt választják majd, még a jövőben dől el. A szakmai gyakorlat azonban egy olyan, mindkét oldalon produktív lehetőség, ami akár lehet egy hosszabb munkakapcsolat kezdete is.

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.