A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése

A rohanós hétköznapokon sajnos könnyű beleesni a gyorsan elérhető, de egészségtelen reggelik csapdájába, legyen az egy péksütemény, egy cukrozott tejeskávé, vagy ami a legrosszabb: teljesen ki is hagyjuk azt.. Pedig egy kis előre tervezéssel rengeteg kalóriát és pénzt spórolhatunk!

De miért ilyen fontos a reggeli?  

Számos kutatás eredménye szerint a nap első étkezése  hatással van az egész napi kalória bevitelre. Nagyon jól példázzák ezt a fent felsorolt ételek, melyek mind-mind nagy vércukor ingadozást okoznak, ami miatt egész nap kívánni fogjuk a hasonló feldolgozott, kalóriadús élelmiszereket.  Emiatt a nap végére akár több száz kalóriával többet viszünk be. Ezzel szemben egy fehérjedús, rostban gazdag, egészséges zsírokat is tartalmazó  reggeli hosszú ideig eltelít, és segít megalapozni az egész napos kiegyensúlyozott étkezést.

Na de mit reggelizzek?

Íme 4 gyors és egészséges szendvics ötlet, amire lecserélheted a méregdrága bolti/ benzinkutas reggeliket. Többek között azért számítanak jó alternatívának, mivel könnyen elkészíthetők előre megvásárolt hozzávalókból, cserébe órákig eltelítenek.

Ezek a kombinációk csak iránymutatások, a hozzávalók ízlés szerint variálhatók:

A következő blogbejegyzésben további reggeli ötleteket is hozunk majd, a ráérősebb reggelekre.

+ 5 tipp, “ha minden kötél szakad”

Természetesen benne van a pakliban, hogy nem tudjuk megoldani a reggelit, és kénytelenek vagyunk az adott bolt vagy benzinkút kínálatára hagyatkozni. Na de hogyan hozzuk ki a legtöbbet ebből a helyzetből is?

– a boltban/ benzinkutas boltban válasszunk olyan péksüteményt, amikben szerepel állati eredetű fehérjeforrás (pl. csirkemájas, marhás, sajtos/sajtkrémes péktermékek, esetleg hotdog)

– édes péksütemények esetén válasszuk a túróval, gyümölccsel készült termékeket

– sok helyen már megtaláljuk a reform, teljes kiőrlésű, esetleg lenmaggal megszórt péksüteményeket is

– a boltok/benzinkutak kínálatában sokszor szerepelnek csirkemelles, tojásos, tarjás vagy tonhalas szendvicsek, ezek jobb választást jelentenek egy sima szalámis helyett

– ha a bolt/benzinkút választéka engedi, kiegészíthetjük a reggelit kefirrel, ivójoghurttal vagy salátával

Elindult féléves életmódváltó programunk, a „Ne csak a kilométer fogyjon!”, amelyről bővebben itt olvashattok!
Táplálkozási tanácsadó partnerünk a Superfoods Team.

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.