Mindenben együtt – immár 20 éve

A J.S. Logistics Kft-nél dolgozó sofőr páros Villányi Attila és Villányi Eszter Piros története nem mindennapi. A munkájukról, hobbijukról és életmódjukról, továbbá a „Ne csak a kilométer fogyjon!” fogyókúra kampányról Eszterrel beszélgettünk.

 Közel 20 éve ismerik egymást és 19 éve ülnek egy autóban, négykézben dolgoznak cégünknél. A kalocsai házaspár női tagja, Eszter 43, Attila pedig 62 éves. Az elválaszthatatlan páros férfi tagjának korábbi házasságából két lánya is született, akik már két unokával is megörvendeztették. Eszter elmondása szerint a közös munka során nagyon jól érzik magukat. Tudja azonban azt is, hogy ez sokakat meglep, hisz nehéz elképzelni, hogy működhetnek a hétköznapok vita nélkül úgy, hogy non-stop a hét szinte minden napján együtt vannak.

Nyilván, ez első év az összecsiszolódásé volt, de azóta nincs gondunk az összezártsággal.” – meséli a vörös hajáról Pirosnak is becézett Eszter, amikor a kapcsolatukról kérdeztem.

A házaspár a munkájuk kapcsán megélt szeparációt sok-sok társasággal kompenzálja – pihenőidőben minden lehetőséget megragadva. A páros imád utazni és nemcsak a közeli desztinációkban gondolkodnak, nemrégiben Zanzibárra terveztek egy utazást, amit a Covid kapcsán napoltak el egy időre. Így Görögországba mennek idén nyaralni, de jártak már többször Amerikában, sőt, Las Vegasban házasodtak össze. Egy másik alkalommal voltak a Hawaii szigeteken és Mexikóba is elvezetett az útjuk.

Az utazás mellett másik hobbijuk a tánc. Rockabilly partik rendszeres résztvevői, mind tánctudásban mind kinézetben adnak a részletekre, nagy baráti társaságuk van.
A kamionozás mellett a jövőjüket is építik, hiszen ha Attila nyugdíjba megy vagy ha egészsége nem engedi, hogy tovább sofőrként dolgozzon, akkor is kell egy „B” terv, mivel Eszter majd 20 évvel fiatalabb párjánál.

Jelenleg Kalocsán lakunk egy társasházban. Nemrég vásároltunk a Duna túloldalán Paks mellett egy területet, ahol a későbbiekben egy gazdaságot szeretnénk létrehozni. Az ehhez szükséges képzéseket el is végeztük, méhész és erdőművelő képesítést szereztünk, ami fontos lesz egy nagyobb tanya kialakításában és fenntartásában. Meglátjuk, hogy a jelenlegi hétvégi kikapcsolódásból mi növi ki magát, milyen gazdaságot tudunk kialakítani, ha már nem kamionnal dolgozunk.”

A „Ne csak a kilométer fogyjon!” felhívásba is együtt kezdtek bele

Mindkettejük célja közel 10 kg leadása volt, ami szépen lassan halad is, bár Eszter hozzáfűzte, nem is gondolta már a fogyókúra kezdetén sem, hogy nyáron fogják a súly jelentősebb részét leadni.

Mi együtt fogtunk hozzá a diétához, nagy salátázások voltak kezdetben, amik sajnos elmaradoztak később. Ahogy meséltem, imádjuk a társaságot, hétvégente, ha itthon vagyunk nyáron grillpartikra járunk, bográcsozunk és nemcsak sovány csirkemell kerül ilyekor a tányérunkba. Olajban sült hekk, fagyi, koktélok, sajnos nem szerepelnek a diétázók étrendjében. Ugyanakkor kitartunk és ősszel biztosan eredményesebbek leszünk, már néhány kilót mindketten leadtunk.”

Szóba került, hogy az utazások során milyen ételeket szerettek meg és vettek fel az otthon rendszeresen készítendő menüsorukba, aminek kapcsán Eszter megosztott velünk néhány receptet.

Mi imádjuk a tengeri ételeket, egyik favorit nálunk a spanyol gambas pil pil, ami tulajdonképpen egy paradicsomszószos garnéla. Ha vendégek jönnek, a pil pilt kagylóhéjban tálalom. A kókusztejjel, kicsi cayenne borssal, chili porral készített thai csirkelevest rendszeresen fogyasztjuk. A főzésben a munkamegosztás nálunk úgy fest, hogy én vagyok, aki inkább a leveseket készítem. Persze a férjem is nagyon finom húslevest készít, de leginkább rám marad a többi leves. A nemzetközi konyha is az én asztalom, Attila a magyaros ételekben erős, nagyon jól főz.

Az alap élelmiszerekben is szeretjük a tudatosságot, szinte teljesen elhagytuk a kenyeret, a férjem is megszokta és megszerette a puffasztott rizsszeletet, ugyanakkor, míg én gyakran élek vele, ő kevésbé preferálja a csirkemellet. De ha én készítem, nyilván megeszi, pont úgy ahogy a grillezett lazacot.
Hawaiin például megismertük a főzőbanánt, amit polinéz köretként vagy akár önmagában főételként fogyasztva is gyakran elkészítjük. Mivel ezek az alapanyagok itthon is elérhetőek, a nagyobb bevásárlóközpontban állandó kínálatban szerepelnek, így idehaza is hozzá tudunk jutni.

A „Ne csak a kilométer fogyjon!” életmód kampány támogatásaként a hat hónap felénél összegyűjtöttünk néhány motiváló útravalót, amelyek itt olvashatóak.

 

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.