Tervezésben fekete öves

Kivételesen engedtessék meg egy személyes bevezető.

Második éve készítek tartalmakat a J.S. Logistics Kft.-nek, amely időszak alatt számos témában beszéltem sofőrjeinkkel. Bármi is volt a tematika, ha diszpozíció vezetőnk, Vasas Gábor neve felmerült, egyértelműen kizárólag elismerő szavak kíséretében nyilatkoztak a kollégák róla. Ha nekem volt kérdésem irányába, korrekt és nagyon gyors választ kaptam, professzionális hozzáállása mindannyiszor megmutatkozott. Mivel ez a kizárólag pozitív visszajelzés igencsak ritka napjainkban, ezért kifejezetten vártam a lehetőséget, hogy őt is részletesebben bemutathassam.

De kezdjük az elején!

Vasas Gábor 2012 márciusában csatlakozott cégünkhöz, tavaly ünnepelte tízéves jubileumát. Néhány hazai nagyvállalatnál és két év családi vállalkozásban eltöltött releváns szakmai munkatapasztalat után csatlakozott a J.S. Logistics Kft. kötelékébe. A diszpozíció csapatát vezeti, ahol munkájához legszükségesebb képességei kapcsán a kommunikáció fontosságát emelte ki.

„Ebben a munkakörben elengedhetetlen a tulajdonosi szemlélet mellett, hogy a gépkocsivezetőkkel megfelelően kommunikálj. A gyors és határozott gondolkodásmód is nélkülözhetetlen. Az angol és német nyelvtudás is létfontosságú a napi teendőkben.”

Gábor a vezetői készségek és tapasztalat fontossága kapcsán egy tanulási folyamatként éli meg a hétköznapi feladatait.

„Mindig tanul az ember, folyamatos a fejlődés, másképp nem is lehet jól ellátni ezt a munkát. Korábban részt vettem néhány kommunikációs tréningen, és bevallom, eleinte szkeptikus voltam, hiszen alapvetően az a dolgunk, hogy kommunikáljunk, tehát a képességünk adott. Ugyanakkor kétségtelen, hogy ezen a készségen is lehet finomítani. Végül minden tréningen fel tudtam oldódni és mindig volt olyan tanulság, amit a napi munkámba be tudtam építeni.

Számomra a vezetői titulus sem bír különösebb jelentőséggel, hiszen folyamatosan együtt dolgozom kollégáimmal, különösen igaz ez a nyári időszakra, amikor valamelyik kolléga mindig szabadságon van, őket minden esetben én helyettesítem.”

A szakma szépségei és árnyoldalai kapcsán Gábor a megfelelést tartja az egyik legnehezebb feladatának, hogy a vevőknek és a gépkocsivezetőknek is eleget lehessen tenni.

A tervezést szeretem a legjobban, ez az erősségem is: gyorsan átlátom, mit lehet megoldani és hogyan, milyen erőforrások felhasználásával. Lobbanékony, szenvedélyes típus vagyok – azaz rögtön nagy hévvel állok neki egy-egy feladatnak –azonnal van egy ellenkezés bennem, hogy ha az nem olyan, ahogy én szeretném. Ész érvekkel meg lehet győzni és azt is érzékelem, hogy évről-évre higgad is a természetem, ami talán a korral jár. Manapság 90 százalékban megmarad a „hideg fej” a megvalósításban is.”

A mindennapi nehézségek, kiszámíthatatlan szituációk megoldását kihívásként éli meg és sokszor a humort hívja segítségül. Hisz abban, hogy a rossz hírt is lehet úgy tálalni, hogy az ne legyen annyira nyomasztó. Ha egy-egy ilyen kommunikációs gubanc végül eredményesen oldódik meg, az sikerélményt jelent egy ledolgozott, vagy ahogy a kollégákkal egymás között mondják „túlélt” hét után.

Gábor szabadidejében stratégiai játékokat szeret játszani, ez az, ami kikapcsolja, de szívesen utazik és kirándul családjával. Kedvenc úticélja Prága, ahová már tízszer látogatott el, de minden alkalommal talál új látnivalót.

Gábor fia is élt a cégünknél idén első ízben megvalósult gyakornoki lehetőséggel. A most leérettségizett Máté szeptemberben a BGE külkereskedelmi karán nemzetközi gazdálkodást tanul majd.

Gábor elmesélte, hogy amikor fia rákérdezett, hogy tudna-e számára gyakorlati helyben segíteni, két alapvetést tisztázott vele: meg kell bizonyosodni róla, hogy mint apa-fia duó tudnak együtt dolgozni – ami végül bebizonyosodott – és hogy tud-e Máté olyan feladatot találni, ami a cég számára is hasznos. Mindkét kérdésre pozitív választ tudtak adni: Gábor nagyon büszke fiára, arra, hogy Máté megfelelt az elvárásoknak, rá lehetett bízni feladatokat.

„Az egy nagyon jó alap, amit Máté a nyáron a cégnél elsajátított. Ugyanakkor az ő képességei és lehetőségei is jóval szerteágazóbbak, mint a mieink voltak 20 éve. Máté 15 éven keresztül sportolt, a jégkorong után 10 év kosárlabda következett. Észrevette, hogy a fiatal korosztálynál hiányoznak a sportpszichológusok, így ennek a pályának a lehetősége is el kezdte foglalkoztatni őt. Máté édesanyja történelem-német szakos tanár, így az ő irányából a tanári szakma is a vérében van, lehetőségként ez is felmerül nála.”

A 20 éves fiatalember, Máté egészen pontosan számolt be arról hány napot töltött el a cégnél és milyen tapasztalatokat szerzett.

„Négy hetet töltöttem el az irodában. Nagyon tetszett nekem ez a vadiúj világ, hiszen most először volt lehetőségem egy igazi irodában dolgozni.

Ami a jövőt illeti, jelenleg nyitott vagyok, még nem döntöttem el mivel szeretnék később foglalkozni, a majdani szakirányról és a második nyelvről is, amiből majd nyelvvizsgázni kell, később szeretnék dönteni. A gyakorlat során sokat tanultam magamról: kiderült számomra, hogy bírom az irodai munkát, bejött az ottani hangulat, jól viselem a monotonitást, viszonylag gyorsan felfogtam a dolgokat és nagyon jól éreztem magam a J.S. Logistics Kft.-nél, a támogató közeg és kedves kollégák között.”

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.