Év végi összegzés – érdekességek másképp

Már-már közhelyként emlegetjük, hogy egy év olyan gyorsan telik el, hogy megállni sincs időnk közben. Az év vége azonban mindig jó alkalom a visszatekintésre és összegzésre.

Összegyűjtöttünk néhány érdekes adatot az éves működésünkből.

Hány tonna rakományt mozgattak meg 2022-ben kamionjaink? Közel 100 000 tonnát!  Kamionjaink egész évben szorgosan hozták vitték a rakományokat. Hogy érzékeltessük ezt a hatalmas tömeget, vegyük alapul, hogy egy elefántbika átlagos tömege 6 tonna, így, ha ezt a hatalmas számot átváltjuk „elefántnyi” mennyiséggé, akkor közel 16 667 elefántot tudtunk volna elszállítani ebben az évben.

Nyilván, elefántot, de még csak élő állatot sem szállítottunk idén, a legérdekesebb szállítmány 2022-ben az első Hörmann szállítmány volt, amihez speciális, a rakományhoz alkalmazkodó úgynevezett „stange” rendszerű pótkocsira volt szükség, amelynek különlegessége, hogy a raktér szabadon szekcionálható az áru méretének megfelelően. (A fuvarfeladatról bővebben itt lehet olvasni).


Mennyit futottak idén gépjárműveink?
Idén a tavalyi 7 900 000 kilométerhez képest többet, közel 8 200 000-at futottak kamionjaink. Egyértelmű, hogy gépjárműveink nem lépésben haladnak – hacsak nagyobb dugók nem akadályozzák őket, de ezt a hatalmas számot is összehasonlíthatjuk hazánk leghosszabb túraútvonalának hosszával. Az Országos Kékkör három önálló túraútvonalat – az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát – magába foglaló egybefüggő túraútvonal Magyarországon. Hossza mintegy 2550 km. Ezt a kékkört több mint 3200-szor tudtuk volna le idén! (a képzavart felejtsük el, hiszen nem kamionnal járunk túrázni!)

Érdekességek a J.S. Logistics világából

Hány éve dolgoznak velünk munkatársaink? A munkahelyi elégedettséget mutató érték az is, hogy hány éve dolgoznak a kollégák a cégnél, hiszen nemcsak megszerezni nehéz manapság a minőségi munkaerőt, hanem megtartani is. (Apropó, munkahelyi elégedettség, itt olvashatsz idei felmérésünkről.)

Munkavállalóink átlagosan 6,37 éve dolgoznak nálunk! Ennél érthető módon sokkal magasabb szám, hogy munkatársaink több mint 681 éve állnak munkaviszonyban nálunk.

Aki jó volt matematikából, az előző mondatokból ki tudja azt is számolni, hogy hány munkavállaló dolgozik nálunk… Ha ezt a hatalmas számot kronológiailag „egybeolvasztanánk”, az azt jelentené, hogy 1341 óta folyamatosan foglalkoztatunk munkaerőt, azaz I. Nagy Lajos koronázását már látta volna első kollégánk….

Érdekességek a 2022-es évből

Végül essen néhány szó az üzemanyagfogyasztásról! A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvízi akváriumát 2,5-szer megtöltöttük volna azzal az egész évben elfogyasztott üzemanyag-mennyiséggel, amelyet gépjárműveinkbe tankoltunk:

1 961 287,35 liter üzemanyag …és 248 gumiabroncs – ennyi fogyott idén.

A számok azonban mind semmit nem jelentenének lelkes munkatársaink nélkül, akiknek ezúton is köszönjük egész éves lelkiismeretes és odaadó munkát!

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.