A puding próbája: teszteltük sportvideóinkat

Kifejezetten sofőröknek készült egyedülálló, hiánypótló edzéssorozatunk a múlt hónapban debütált vállalatunk YouTube-csatornáján. A videós edzéssorozat kidolgozója és instruktora Szomorkovics Krisztián 34 éves személyi edző, aki amellett, hogy tapasztalt szakember, cégünkhöz korábbi munkakapcsolat köti, így jól ismeri sofőr kollégáink munkakörülményeit, napirendjét.

 A videósorozat több különböző fejezetből áll össze egy teljes programmá. Készült egy komplex 15 perces gyakorlatsort bemutató videó, amelyet követve a járművezetők munkavégzésük közben, akár egy parkolóban is tehetnek egészségükért. Van egy olyan rész, amely a fülke belsejében végezhető rövidprogramot mutat be, így a zordabb időjárás esetében sem kell majd lemondania a mozgásról a járművezetőknek. A rövidebb epizódok az egyes gyakorlatok részleteit mutatják be, a kombinációs videók pedig az edzések változatosságát segítik.

 A gyakorlatok elvégzéséhez szükséges eszközökkel elláttuk munkatársainkat (gumiheveder és -szalag), hogy a videókat ki tudják próbálni, be tudják építeni a napirendjükbe.

Megkérdezett munkatársaink különböző életkorúak és edzettségi szintűek, van köztük olyan, akinek a sport a mindennapok része, de volt olyan is, aki régebb óta nem mozgott semmit.

Lássuk az ő tapasztalataikat!

Nagy Árpád (51) a nagy meleg ellenére a megkérdezésünk hetében háromszor is megcsinálta a gyakorlatokat. Etyeki sofőrünk a fülkében végezhető gyakorlatokat preferálta és elmondása szerint kifejezetten jól esett neki a mozgás.

„Mostanában nem mozogtam túl sokat, régebben futottam vagy bicikliztem. Szerencsére nincs semmilyen egészségügyi problémám, de az már korábban előfordult velem, hogy a sok üléstől bedagadt a lábam. Így biztosan rám fért már az edzés, ami biztosan kiadós is volt, hiszen izomlázat éreztem a mozgás után.”

Dobler Gábor (48) munkatársunk is a sportosabb kollégák táborát gyarapította a héten, hiszen több gyakorlatsort is megcsinált a videók közül. Egy-egy edzés közel 20 percet vett igénybe számára: a feladatokat három sorozatban tízes ismétlésszámmal végezte.

A gyakorlatok könnyen követhetőek és teljesíthetőek voltak. Biztos vagyok benne, hogy ha sikerül a napirendbe beépíteni a mozgást – mondjuk a hétfői, szerdai és pénteki napokra – akkor hosszabb távon meghozza a kívánt eredményt ennyi sportolással eltöltött idő is. Minden azon múlik, hogy az adott napon, hogy sikerül befejezni a munkát.” Gábor külön felhívta a figyelmet a bemelegítés fontosságára, nyomatékosította, hogy a fekvőtámasz végzéséhez a váll meghúzódásának elkerülésére kiemelten figyelni fog.

Budai János (63) kollégánk a gumiszalaggal végzett feladatokat dicsérte.

„Bár nem vagyok egy nagy sportember, tetszettek a videók. Sőt, olyan helyeken is volt a testmozgás után izomlázam, ahol nem is gondoltam volna. A mi munkánk, a rakodást leszámítva, meglehetősen passzív, bár a koncentráció is terhelő, így a nap végére igencsak elfárad az ember. Főként hétvégén volt időm edzeni, és akkor is inkább a fülkén belül végezhető gyakorlatokat csináltam meg. Megvallom azonban, én inkább az a típus vagyok, aki szeret kimozdulni, a tempósabb séta az én kedvelt mozgásformám, de a fülkés gyakorlatokat nagyon hasznosak találtam.”

Simó Gábor (40) lelkesedett a legjobban a videókért, ő már az összes gyakorlatot megcsinálta.

„Kedvenceim a szalaggal végezhető gyakorlatok voltak, azok közül is a döntött törzsű evezés, amit eddig súlyzóval végeztem. Én személyesen ismerem a videót bemutató edzőt, Szomorkovics Krisztiánt, és elismerésre méltónak tartom a most készített videóanyagot.

Ez egy remek alapozó program lehet bárki számára. Nem túl megterhelő, de jól átmozgatja az embert, az általános, jó erőnlét elérésében szakszerű segítséget nyújt.”

A mozgás Gábor számára az egészségmegőrzést is jelenti, hiszen 12 éves korában gerincferdülést állapítottak meg nála, amit rendszeres tornával tartott karban és a sport azóta is többé-kevésbé napi szinten jelen van az életében. Mostanság azonban komolyabb tervei vannak, félmaratonra készül jövő tavaszra. Jelenleg épp az alapozó szakaszban van, így a saját súlyos gyakorlatok vagy ketlebellel és szalaggal végezhetőek ideálisak számára.

 

Próbáljátok ki a videóban látható gyakorlatokat Ti is, a videók az alábbi linkeken tekinthetők meg:

15 perces teljes testedzés:

Kamionfülke belsőben végezhető edzés gumiszalaggal:

Gyakorlatsorok (bemelegítéssel és anélkül):

Első gyakorlatsor: teljes testedzés

Második gyakorlatsor: teljes testedzés bemelegítéssel

Harmadik gyakorlatsor: teljes testedzés 

Negyedik gyakorlatsor: teljes testedzés

Ötödik gyakorlatsor: teljes testedzés bemelegítéssel

Hatodik gyakorlatsor: teljes testedzés bemelegítéssel

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.