25 új MAN-vontatóval bővült flottánk

Több mint tíz éve tart együttműködésünk az MAN Magyarország Kft.-vel. A cégtől ebben az évben is 25 darab újgenerációs MAN TGX 18.480 1×2 LL SA nyerges vontatót vásároltunk.

Gépjárműparkunk kiváló állapotának hosszútávú fenntartására cégünk évek óta kiemelt figyelmet fordít. Ehhez hozzátartozik a gépjárművezetők képzése, teljesítményük javítására és a kényelmi, valamint biztonsági berendezések fejlesztése is. Éppen ezért az idei beszerzés kapcsán a legmodernebb biztonsági elemeken túl a gépkocsivezetők kényelmét szolgáló kiegészítők kerültek fókuszba.

Az új gépjárművekben az MAN Professional navigációs rendszere található, amelyet egy érintőképernyős infotainment rendszer egészít ki. A legmodernebb, teherautóhoz specifikált, egész Európát lefedő online navigációs térkép minden új vontatóban megtalálható. Ez hasonlóan a személyautókban is használt rendszerekhez, valós időben mutatja a forgalmi helyzetet.

Az új gépjárművek LED-technikát használó fényszóróval szereltek: mind a hátsó lámpák, mind a nappali fény, továbbá a ködfényszóró és a kanyarfény is LED diódákkal működik. A hatékony hűtéssel és fűtéssel, valamint állóklímával is felszerelt fülkében luxus vezetőülés és a forgatható Vario utasülés is megtalálható.

Az új vontatók kapcsán külön figyelmet fordítottunk kollégáink minőségi éjszakai pihenésére. Az otthoni kényelemhez hasonló érzetet biztosít a 110 centiméter szélességű ágylécekkel, komfortmatraccal, állítható fejléccel ellátott ágy.

Újdonság, hogy a vezetőfülke oldalfalán egy 22 colos televízió, illetve 230 voltos beépített csatlakozóaljat található a fülkében, így sofőrök saját eszközeinek használatakor nincs szükség további adapterre vagy inverterre.

Markó Gábor (49) kollégánkat kérdeztük meg az általa használt új MAN vontatóról. Gábor közel 15 éve dolgozik sofőrként, négy éve erősíti csapatunkat. Korábban Scania vontatót vezetett, azt megelőzően pedig régebbi MAN-t.

„Szeretem vezetni az MAN teherautókat, elégedett vagyok mind a fülke felszereltségével, mind a benne elérhető szolgáltatásokkal. Nagy kijelző, könnyen használható navigáció – mindezek megkönnyítik a hétköznapjaimat. A LED-es fényszórók is nagyban elősegítik a biztonságos közlekedést legyen szó bármely napszakról. Szeretem a beépített médiarendszert, jól szólnak a hangszórók. Mivel sokat olvasok, a forgatható utasülésnek nagy hasznát veszem, el tudom forgatni, nagyon kényelmes. Bár üzemeltetői szempont, nem mellékes, hogy jól is fogyaszt a gépjármű.

Egyetlen építő jellegű kritikát tudnék megfogalmazni: a jelenlegi kormányszerkezet nagyon nehéz, így, ha valamely soron következő fejlesztés ezt könnyebbre cserélné, nem találnék hibát az autóban.”

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.