Biofarmkalandra fel!

-Miért ad a tehén tejet?

-Hogyan használja a disznó az orrát?

-Ez itt milyen fa?

-Hogy lesz a búzából kenyér?

-Milyen egy vaddisznó lábnyoma?

-Hogyan lehet tüzet csiholni?

Sok gyereknek vannak hasonló kérdései, de válaszokat manapság nem biztos, hogy azonnal tudjuk vagy be tudjuk mutatni. A 2016-ban alapított Saar-vidéki biogazdaságot – amely egyben kalandpark is – üzemeltető egyesült célja, hogy ezekre a kérdésekre élmény formájában választ adhasson.

A Grüne Pause e.V. egy non-profit szervezet, amely azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy ismét kézzelfoghatóvá tegye a természetet a gyerekek és fiatalok számára. A látogatók mindent maguk is kipróbálhatnak, például a tehénfejést, a tojásgyűjtést, az állatnyomok felkutatását és persze a tábortűz körüli hangulatot egy fárasztó munkanap után.

Zöld szünet – így hívják a Saar-vidéki farmot

Ez a név mindent elmond: távol a város zajától és az okostelefonoktól, a gyerekek egy valódi biokalandfarmon élvezhetik a természet közelségét. A J.S. Logistics GmbH, a magyarországi J.S. Logistics Kft. anyacége támogatja az egyesület működését, hogy interaktív módon értsék meg a fiatalok a gazdaság működését a saját bőrükön, a szabadban megtapasztalva.

Izgalmas és új farmélményt kínálnak kicsiknek és nagyoknak

A kezdeményezést egy csapat természetszerető baráti társaság hívta életre, akik között vannak gazdaságot üzemeltetők, szociálpedagógusok, tanárok és rendőrök, akik mind lelkes „zöldek”, környezettudatos hozzáállásukat játékos formában élményként szeretnék továbbadni.

Az állatokhoz közel zöld környezetben folynak a pedagógiai foglalkozások, míg a környék számos programlehetőséget kínál a szabadban való alvástól kezdve a túrázáson át a bunkerépítésig.

A J.S. Logistics GmbH Saar-vidéki központjától, Kirkeltól nagyjából 20 kilométerre található biogazdaság – a Biolandhof Wack –  már 1984 óta rendelkezik a szigorú feltételrendszert támasztó„bio” tanúsítvánnyal. A farmon szarvasmarhák, borjak, tyúkok, juhok, birkák, méhek disznók, cicák és kutyák is élnek. A gazdaságon túl több hektárnyi területen termelnek különböző fajtájú gabonát és egy tejfeldolgozó is tartozik az egyesülethez.

🤷‍♂️Elsőre nem ugrik be, merre van Saar-vidék? Segítünk, hogy jobban képbe kerülj! Összeszedtünk 10 érdekességet Saar-vidékről! Tudj meg többet arról a tartományról, ahol anyacégünk, a J.S. Logistics GmbH központja is megtalálható!

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.