Ne csak a kilométer fogyjon! Hosszú távban gondolkozunk!

Amikor tavaly elindítottuk életmód programunkat, a „Ne csak a kilométer fogyjon!” kampányt, az volt a célunk, hogy kellő motivációt és támogatást adjunk azon munkatársainknak, akik súlyfelesleggel küzdenek.

Nem az ésszerűtlen, ideig-óráig tartó fogyókúra volt a cél, hanem egy hosszabb távú életmódváltás, amiben partnerekként működünk együtt kollégáinkkal. Tavaly 20 munkatársunk vállalta a megmérettetést, akik összesen 129 kilótól szabadultak meg. Ez a teljesítmény már önmagában véve nagyra becsülendő, de az első öt díjazott pénznyereményben is részesült!

Hogy a hosszú távú eredményt támogassuk, ígéretet tettünk arra, hogy azon top 5-ben végzett, azaz pénzdíjban részesült kollégánknak megduplázzuk nyereményét, amennyiben egy évvel később is megőrzik súlyukat. 2022. szeptemberében ötből három munkatársunknak sikerült az egy évvel ezelőtti eredményét felmutatni, így megkapták extra pénznyereményüket!

Hoffmann Nikolett, szállítmányozási csoportvezetőnknek sikerült mindaz, amiről sokan csak álmodoznak! Nemcsak a kampányidőszakban, hanem utána is folytatta a fogyást és nem „jojózott” a testtömege a további időszakban sem. A budaörsi irodában dolgozó édesanya az alapos tervezésre helyezi a hangsúlyt, ha a fogyókúráról van szó.

A tavalyi győztes, Gyenge Károly (fenti képen balra) kereken 20 kilogrammtól szabadult meg. Ő az akaraterőre és a séta jótékony hatására esküszik. Vele készített korábbi interjúnk itt olvasható.

Temesvári Dánielt (fenti képen jobbra) a sportolás segítette a fogyásban, méghozzá a kerékpározás és a futás. Heti 2-3 alkalommal kerít lehetőséget a mozgásra, 10 kilométer ekkor a futásban és akár 80 kilométer a biciklizésben a távja.

Idén május 15-én indult útjára a második felhívás, amely fél évig, azaz 2022. november 15-éig tart! Ezúttal nemcsak az időszakot hosszabbítottuk meg három hónapról hatra, hanem egy professzionális dietetikus csapat, a Super Foods Team tanácsaival motiváljuk kollégáinkat rendszeres Facebook posztokban és blogbejegyzésekben. Mindemellett sportos különdíjat hirdettünk, hiszen szerettük volna idén bevonni azokat a munkatársainkat is, akik súlyfelesleggel nem küzdenek. Különdíjat adunk annak, aki ebben a meghirdetett félévben a legtöbbet mozog: kerékpározik, fut vagy gyalogol. A sportaktivitást egy sporttevékenységet mérő telefonos alkalmazással követjük nyomon, sportos különítményünknek extra motivációt adva a mozgáshoz.

A május óta tartó kampányban írtunk a sikeres életmódváltás pilléreiről, végig vettük az összes főétkezést: könnyen elkészíthető gyors és ráérősebb reggeli receptekkel. Számos egészséges ebéd– és vacsora variációt publikáltunk blogbejegyzésünkben továbbá lelkiismeret-furdalás nélküli nassolnivalókat is mutattunk be. A leggyakoribb tévhiteket oszlattuk el a fogyással kapcsolatban és kitartást segítő motivációkkal láttuk el munkatársainkat. Szezonális gyümölcs- és zöldségajánlókkal jelentkeztünk továbbá megismertettük Facebook és blogkövetőinket az okostányér – ideális összetételű étkezés, továbbá food swap, azaz az egészséges csere fogalmával, hogy hogyan lehetséges apró változásokkal, módosításokkal jelentősen javítani az étel összetételén, kalóriatartalmán. A kihívás még tart, kitartást a résztvevőknek!

 

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.