„Ne csak a kilométer fogyjon!” – a második felhívás is sikerrel zárult

Nemrég véget ért második, féléves életmódváltó programunk, a „Ne csak a kilométer fogyjon!”, amely az egészséges életmód mellett a fenntartható étkezésre helyezte a hangsúlyt az ideális testsúly eléréséhez.

Az egészséges életmód és annak promotálása nem újdonság a J.S. Logistics Kft-nél, hiszen ugyanilyen néven, ugyanezzel a szlogennel már 2021-ben is volt egy kampányunk. Akkor három hónapig tartott a kihívás és azt Gyenge Károly kollégánk nyerte, aki 20 kilogrammot fogyott (a vele készült interjú itt olvasható). A fődíj mindkét alkalommal azé a munkatársunké lett, aki saját testtömegindexét (BMI) a legnagyobb mértékben javította! Az első öt helyezett pénznyereményben is részesült.

Több mint fogyókúra
Idén szakmai segítséggel is támogattuk az életmódváltást: a SuperFoods Team csapata látta el kollégáinkat tanácsokkal. Minden esetben törekedtünk arra, hogy ezek a tanácsok könnyen beépíthetőek legyenek a napirendbe gépjárművezetőink számára is.
Az is újdonság volt 2022-ben, hogy bevontuk azokat a munkatársainkat is, akik súlyfelesleggel nem küzdenek: különdíjat ajánlottunk fel annak, aki a meghirdetett félévben, azaz 2022. május 15 és november 15. a legtöbbet mozog: kerékpározik, fut vagy gyalogol. A sportaktivitást egy sporttevékenységet mérő alkalmazással követtük nyomon és értékeltük ki.

Idén 16 kollégánk vágott bele az egészséges életmód előtérbe helyezésébe és testsúlycsökkentő programunkba. A féléves periódus után náluk összesen 81,5 kilogrammal mutatott kevesebbet a mérleg.

A fődíjat és a legtöbbet sporttal eltöltött idő különdíját is Temesvári Dániel nyerte, aki összesen 13 kilogrammot fogyott.
További helyezettek: Horváth Zsolt, Pete Mónika, Kiss András, Donáth Máté.
Gratulálunk mindenkinek!

Fenntartható életmód

Kampányunk kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy hosszú távon segítsük kollégáinkat az egészségük és testsúlyuk megőrzésében. Épp ezért szerepelt a 2021-es kiírásban, hogy azoknak a díjazottnak, akik egy évvel később tartják leadott testsúlyukat, megduplázzuk nyereményét, azaz még egyszer hazavihetik az eredeti pénznyereményüket. Ezt a teljesítményt három kollégánk is elérte: Gyenge Károly, Hoffmann Nikolett és Temesvári Dániel is megtartotta testsúlyát (részletekről itt lehet olvasni).

El nem évülő jó tanácsok

A fél év alatt olyan receptötleteket adtunk közre, amelyek egyszerű konyhai eszközökkel, kis helyen elkészíthetőek mégis táplálóak és egészségesek. Többször emeltük ki a szezonális alapanyagokat, amik nemcsak kalóriában szegények, hanem az egészségünket is támogatják. Olyan kevésbé ismert tényezőkre is felhívta a figyelmet a Super Food Teamnél dolgozó Maszlag Annamária dietetikus tanácsadónk, mint a bélflóra szerepe az életmódváltásban vagy például a rostok szerepére és jelentőségére. Természetesen, olykor-olykor a fogyókúrába is beilleszthető némi édesség, főleg nyáron, a fagyi szezonban, ezzel kapcsolatban is adtunk néhány tippet.

Összefoglalva a témával foglalkozó bejegyzéseink:

Hogy mindig vissza tudjunk térni az alapokhoz: A sikeres életmódváltás pillérei
Motivációs útravalók, ha elvesztettük a lelkesedésünket
Tippjeink a nap összes étkezésére: a reggeli (ráerősebb reggelik), ebéd (lecsó változatok!) és vacsora tippek!
Nassolni is lehet egészségtudatosan: snack tippjeink

EXTRA tartalmak:
Tévhiteket oszlattunk a fogyásról
A tökéletes arányokat tartalmazó okostányérról is sok szó esett
Egyedülálló testösszetétel mérő berendezés ajánlottunk a figyelmetekbe
Bemutattuk, hogyan lehet többet enni – okosan (mindent a food swapról)
Tippeket adtunk a megfizethető egészséges étrendhez!
Hogy ne kelljen mindent elölről kezdeni: év végén is tudatosan étkezzünk: plusz kilók nélküli karácsony
Kiemelt receptjeink

#necsakakilometerfogyjon

TOVÁBBI TARTALMAK
ÍRJON NEKÜNK!








    Adataim elküldésével elfogadom a J.S. Logistics adatvédelmi szabályzatát.